Een vraaggesprek met een Guru

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze wijze man nog niet nader onderzocht heb. Daarintegen heb ik wel deze video opname van YouTube weten te vinden.

De Guru heet: Krishnamurti. Filmpje duurt vrij lang. Hij heeft het over lijden, van zijn visie wordt je niet rijker, over vluchten uit je leven, toegeven, het doen, hoe?, mediteren, het grote mediteren, Het is daar!

Ook gaat het over India, het lijden in honger, gebrek aan kleding en behuizing.

1 Comment

  1. He buurman, Krishnamurti is erg OK. Ik heb meerdere boeken van hem in de kast staan. Kern van zijn boodschap: Er is geen autoriteit buiten jezelf. Op zijn lezingen was bij het geven van de beurt aan iemand in het publiek zijn vaste uitspraak: And what is your problem, sir/madam. Krishnamurti behoort verder tot geen enkele traditie. Hij heeft veel voordrachten gegeven over inderdaad het lijden, de angst voor de dood, begeerte, liefde in al haar facetten. Hij heeft veel tijd doorgebracht in Nederland. Er is volgens mij nog steeds een centrum in Ommen waar hij veel lezingen heeft gegeven en een kasteel/landgoed waar hij verbleef. Dit is nu volgens mij een museum. Leuk hem tegen te komen op je blog!!!!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s